torsdag 1 augusti 2013

Ovant

Den senaste tiden har jag stickat på endast ett projekt åt gången, och det är så ovanligt att jag knappt känner igen mig själv. Vanligtvis brukar jag ha 5-6 olika stickningar igång och sticka några varv på alla under en och samma dag. Nu tar det stopp, det går inte att lägga upp något nytt om jag inte maskat av ett pågående projekt.
Problemet är nog den växande högen med färdiga projekt som ska fotograferas, jag stickar visst fortare än jag hinner (eller orkar) ta kort på allt stickat.
Att stå framför kameran är bland det värsta jag vet, som i kombination med sambons motvilja mot att stå bakom kameran gör fotograferande till en lång och ångestfylld process. Det bästa vore om jag fick ta kort på sambon iklädd färdiga stickprojekt. Eller, nja, kanske inte.
Ett annat problem är oordning i stashen, det är kassar och lådor överallt i lägenheten... Och det är inte mängden som är problemet, jag gillar att ha mycket garn, det är just den där röran som gör att jag inte vet vad jag har och ännu mindre vilka garner passar ihop med varandra och till vilka mönster... Det behövs en ordentlig genomgång och sortering, förhoppningsvis finns tid och ork för det nästa vecka.Igår maskade jag i alla fall av ett par tofflor... Mönstret är skrivet av Ysolda Teague och var så kul att sticka - tjocka stickor och många förkortade varv - fort gick det. Och det kändes bra att använda garn som annars bara legat i stashen.
Garnet köpte jag i höstas, 5 härvor av Gotländsk Pälsull i vacker blå färg. Det var tänkt att bli en tröja men när jag gjorde en provlapp insåg jag att det var omöjligt att ha det sträva garnet mot halsen. Men till tofflor passar det perfekt, de stickades med dubbelt garn för att matcha mönstrets stickfasthet, det gick åt 54 gram. Träknapparna köpte jag för länge sen på Etsy.


Nyss la jag upp ett annat projekt för att minska garnmängden - en randig barnfilt i Ulrika från Svarta Fåret. Ett enkelt projekt som tar slut på många nystan, den har kanske en chans att bli klar och inte repas upp efter ett par varv.
Så nu är det i alla fall två projekt igång, en barnkofta (som snart är klar) och den här filten som jag hunnit sticka ett par centimeter på under nattningen. Åh, vad jag längtar till att ha massa olika projekt igång!

2 kommentarer: