fredag 4 oktober 2013

Små projekt

Den senaste veckan har inte varit någon höjdare, först en förkylning från helvetet, sen en misstänkt blindtarmsinflammation... Då passar det bra att sticka bebisplagg, de blir klara även om det knappt finns ork till något alls.

Det blev ett par spiralsockor till en frusen halvåring, stickade i rester av Svarta Fårets raggsocksgarn. Jag har aldrig gillat tanken på spiralsockor, det känns som fusk att sticka en strumpa men inte orka med hälen. Men eftersom strumporna ska användas när bebisen sitter i barnvagnen så var det nog en bra lösning.
Jag gjorde ungefär som i detta Drops-mönster men la upp 36 maskor på stickor 4mm istället, eftersom garnet jag använde är mycket tjockare. Storleken verkar bra men jag har inte testat dem på mottagaren än.


Det andra projektet är en bebiskofta i Holst Coast, bara för att jag var sugen på att sticka i Coast. Mönstret heter Beyond Puerperium, jag stickar med dubbel tråd på stickor 4mm. Den kommer nog att bli klar till helgen, dubbel Coast är en riktig fröjd att sticka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar