måndag 19 maj 2014

Bebisstrumpor som sitter kvar


Stickade strumpor brukar inte sitta kvar på knubbiga, sprattlande fötter. Men de här funkar bra, kanske för att vi använder dem som ytterstrumpor, som ett extra värmande lager när bebisen ligger i vagnen eller sitter i bärselen.

Jag utgick ifrån detta drops-mönster men gjorde längre skaft och ändrade hälen lite, helt enkelt för att jag inte orkade läsa igenom mönstret när det kom till hälen.
(Drops-mönster alltså... Så många fina mönster som är skrivna på obegripligt sätt. Undrar hur många nybörjare blev avskräckta från att fortsätta lära sig sticka efter att ha gett sig på dessa mönster...)

Strumporna är stickade efter den minsta storleken. I början var de för stora på längden men satt ändå bra runt vaden.


Nu, vid 8 veckors ålder, passar de perfekt.


Och det finns knappt något gulligare än en liten Wollmeise-klädd fot som sticker ut ur en bärsele.Sen stickade jag även en matchande mössa. Alla andra mössor här hemma var för stora och bebisen blev missnöjd när mössan hamnade över ögonen så jag fick improvisera lite snabbt. 


Den här passade lagom till en nyfödd, nu börjar den bli lite för liten så jag får snart sticka en ny. Inte mig emot, den här mössan är det enda projektet hittills som jag både började och avslutade sen Pontus föddes - lagom ambitionsnivå.
Ravelrylänkar till projekten: 

4 kommentarer:

 1. Å, så fina strumpor och mössa!

  SvaraRadera
 2. Fina sockor! Blev så glad över att få lite bekräftelse på att DROPS mönster är konstiga. Jag har repat på en kofta gång på gång, i ett par veckor nu. Till slut gjorde jag den klar efter eget huvud. Finns det inget forum tro, där vi kan framföra våra åsikter tillsammans, alla vi som har problem att begripa ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag tror att Drops är medvetna om att deras mönster är svåra att tyda men struntar i det. Trist av flera anledningar: dels är det många nybörjare som stickar efter Dropsmönster (för att utbudet är stort och gratis) och får då intryck att alla stickmönster är svårlästa, dels för att det hade varit väldigt enkelt att göra dem tydligare, t ex en sån liten sak som att bryta rader lite oftare - i tidningar är det ont om plats men på nätet går det ju både att välja större typsnitt och dela mönster i lättlästa sektioner.
   Nu håller jag på med en enkel bebiskofta - hälften får jag hitta på själv... Hade jag varit nybörjare hade jag inte klarat av den.

   Radera