måndag 30 juni 2014

BB-strumpor

Vissa projekt har känslor och tankar instickade i maskorna.

Dessa strumpor la jag upp för att ha något att göra under förlossningen. Jag tänkte väl att jag skulle ha väldigt mycket tid att ta vara på. Det hade jag ju inte men det var trevligt att ha med ett litet projekt att sticka på mellan värkarna och sen på BB.

Strumporna är så enkla de kan vara - stickade från tårna upp, båda samtidigt, med simpel istickad häl och elastisk avmaskning. En sådan stickning som sköter sig själv medan tankarna ägnas åt annat.
De blev precis så bra som jag hoppats på. När en efter ett par månader åter kan se sina fötter är det ju trevligt om de är finklädda.

Garnet är Wollmeise Twin. Det är mina första Wollmeise-strumpor, de var en fröjd att sticka och om de håller någorlunda bra så kommer det garanterat bli flera par.2 kommentarer:


 1. Visst kan man bli lite besatt av att sticka, men att sticka några varv mellan värkarna gör dig till en riktigt hardcore knitter!

  Fina strumpor blev det ju också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag var ensam på förlossningen och tyckte det var ganska långtråkigt emellanåt, då passade det fint att ha med sig en enkel stickning :)

   Radera