tisdag 16 september 2014

Lila strumpor


Det bästa med att bära bebisen i bärselen (förutom att det är fantastiskt mysigt, praktiskt och bekvämt så klart) är det stora behovet av stickade saker. Ett par nya strumpor fick det bli, de vi använde i våras är ju så klart urvuxna.

Jag utgick från samma drops-mönster som tidigare men hade 48 maskor både för skaftet och foten. Skaftet stickade jag extra långt för att täcka benen ordentligt. Och hälen blev ett hittepå för att mönstret var så svårläst.
Men annars verkar det vara ett bra mönster, storlekarna stämmer väl. Och det enda jag egentligen behöver av ett strumpmönster är antal maskor att lägga upp och längden på foten.

De här strumporna är stickade i storlek 6-9 månader och de sitter bra på femmånaders fötter, med lite plats att växa i.


Garnet är Knit Picks Stroll Tonal. Jag tror inte det finns att köpa i Sverige och det gör inget - de blev smånoppiga direkt så jag hade inte köpt garnet igen ändå. Men färgerna är fina.


Nu la jag upp nästa strumppar, den här gången i grå Drops Fabel. Skaftet på dem gör jag ännu vidare, 52 maskor (för att kunna ha ett par tjockare byxor under) och längre (för att täcka över knäna).

2 kommentarer: